Hírarchívum - 2021. február

Rekordévet zárt tavaly a Remedy

Kiemelkedően sikeresnek könyvelhette el 2020-at a finn Remedy Entertainment, hiszen friss játékmegjelenés nélkül is az eddigi legjövedelmezőbb esztendője lett a járvány tépázta tavalyi év a fejlesztőcsapatnak.

Átlépte a kétmilliós eladást a Valheim

Alig pár héttel az Early Access-megjelenés után, már most hatalmas sikert tudhat maga mögött az Iron Gate első játéka, a Valheim, ami a napokban elérte a kétmillió eladott kópiát, valamint ismét megdöntötte a saját egyidejű játékosszámcsúcsát.

Persona 5 Strikers - szívek szállodája

Kereken egy hét múlva felpörögnek, és Dynasty Warriors-módba kapcsolnak a szívtipró fantomtolvajok a Persona 5 Strikersben, aminek örömére most egy újabb sztorielőzetessel jelentkezett a játékhoz az Atlus.

Guilty Gear: Strive - a legfontosabb alapok

A Guilty Gear: Strive múlt héten indított karakterbemutató videósorozata végéhez ért, az utolsó epizód ráadásul általánosabb is. A harc alapjait mutatja be részletesebben, így kapóra jöhet azoknak, akiknek idegen a játékszéria.

A Resident Evil 4-ből ihletődik a Village

Peter Fabiano producer interjúban mesélt a Resident Evil-széria következő fősodorbéli darabjáról, a Village-ről. Szóba került Lady Dimitrescu és az is, hogyan jött a Village ötlete.

Overcooked! All You Can Eat - minden platformon

Az Overcooked! 1-et és 2-t is tartalmazó All You Can Eat kiadás tavaly debütált a next-gen konzolokon, de nem marad meg kizárólag ott. Hamarosan a játékok minden korábbi platformján is elérhető lesz.

Teaser képek a Bokeh Game Studio első játékáról

A Silent Hillen dolgozó Keiichiro Toyama nemrég új fejlesztőstúdiót alapított, amivel már dolgozik is az első játékán. Toyama most egy videóban és néhány teaser kíséretében mesél arról, hogyan tér vissza a horroros gyökereihez.

Száznál is több játék jön idén a Stadiára

Noha a Stadiának továbbra sem gördül simán a szekere, a Google-nél nem tettek le a szolgáltatás kínálatának bővítéséről. 2021 során száznál is több játékot várhatunk, és azt is bejelentették, melyik kilenc jön legközelebb.

Metro Exodus - PC-re is jön egy feljavított kiadás

Nem csak a next-gen konzolok tulajdonosai örülhetnek majd megszépült formában a Metro Exodusnak, PC-re érkezik ugyanis az Enhanced Edition, amely még szebb látványt ígér majd.

Amerikai toplista: megingathatatlan a Call of Duty

Erős januárral indította az évet az amerikai játékpiac, az NPD Group mérései szerint az összes szegmens látványosan tudott erősödni a tavalyi évhez képest. A játékok között továbbra is a legutóbbi Call of Duty vezet.