Hírarchívum - 2020. május

Phil Spencer: jövőre éreztetheti a hatását a járvány

Phil Spencer, az Xbox első számú embere szerint a jövőre érkező játékoknál üthet be igazán a koronavírus-járvány hatása, ő különösen az évente érkező sportjátékoknál lát kockázatokat.

Kétezer munkatársat venne fel az Activision Blizzard

Az Activision Blizzard vezérigazgatója, Bobby Kotick a Twitteren hintette el, hogy masszív toborzásba kezd az óriásvállalat: a következő év folyamán kétezer munkatársat vennének fel.

Augusztusban érkezik a The New Mutants

A találgatások ellenére a The New Mutants nem hagyja ki a mozikat, igaz, a koronavírus-járvány miatt csak a nyár végén láthatja majd a közönség. Megkaptuk az új premierdátumot.

A Square Enix sem konferenciázik idén

Habár a legtöbb kiadó, amely konferenciázni szokott az E3-on, igyekszik pótolni valahogy a megjelenését, a Square Enix semmilyen online eseményt nem tervez, egyesével mutatják be az újdonságaikat.

110 millió eladott példánynál jár a PlayStation 4

A Sony is helyzetjelentett a hét folyamán, innen tudtuk meg, hogy a PlayStation 4 eladásai mára átlépték a 110 milliós mérföldkövet. A kifutó generációt erősítő konzol lendülete ugyanakkor jelentősen alábbhagyott az előző évhez képest.

Call of Duty: Warzone - nehezebb lesz a csalók élete

Nem titok, hogy hatalmas problémát jelent az aktív csalók száma a Call of Duty: Warzone-ban. Az ingyenesen hozzáférhető crossplatformos játék tömegével vonzza az ügyeskedőket, az Infinity Ward azonban most jócskán megnehezíti a dolgukat.

A hónap végén érkezik a Poly Bridge 2

Nehéz megmagyarázni, de van valami elképesztően addiktív a tökéletes híd megalkotásában. A Dry Cactus csapata egy rövidke előzetes kíséretében leplezte le a Poly Bridge 2 megjelenési dátumát.

Kézzel rajzolt kaland a Greak: Memories of Azur

A Team 17 és a Bromio felkarolta a mexikói Nevagenate Entertainment játékprojektjét, így jövőre boltokba kerülhet a Greak: Memories of Azur. Ebben a gyönyörű, kézzel rajzolt fantasy kalandban egyszerre három hőst irányíthatunk.

Újra mozgásban a The Waylanders

Újabb nagyobb kihagyás után ismét hallatott magáról a The Waylanders, ezúttal egy játékmenettel egybeszőtt átvezető videóval. A Gato Salvaje időutazós, partialapú szerepjátékának a Dragon Age és a klasszikus D&D-játékok adtak ihletet.

Hiányos a Tony Hawk-remasterek soundtrackje

Egy generáció nőtt fel a Tony Hawk's Pro Skater-játékok zenéi mellett. Az első két epizód nemrég bejelentett felújított változatai természetesen visszahozzák a punkhimnuszok zömét, de sajnos akad majd pár hiányzó nóta is.