Hírarchívum - 2020. április

Hamarosan ingyenesen lecsaphatunk a Shogun 2-re

A Sega sem szeretne kimaradni a játékosztogatásból, hamarosan ingyen és bérmentve tehetjük rá a kezünket az egyik legjobban sikerült stratégiai játékukra a Total War-szériából.

Half-Life: Alyx - VR nélkül is végigjátszhatjuk

Eddig is érkeztek modok, amelyek segítségével VR-felszerelés nélkül játszhattuk a 13 éve várt előzményt/folytatást, de többnyire annyira bugosak voltak, hogy pár óránál tovább senki nem jutott. Egészen mostanáig.

Úgy néz ki, megvalósul a Resident Evil 4 remake-je

A Resident Evil 8-ról már felröppentek a pletykák, de mivel a Capcom háza táján tombol a remake-láz, sokan tippelgetik azt, hogy a széria negyedik része is felújítást kap. A VGC forrásai szerint helyesek a találgatások.

Brit toplista: kapós a Final Fantasy VII Remake

Az Egyesült Királyságban továbbra is nőnek a dobozos játékeladások. A múlt héten a Final Fantasy VII remake-je tört az élre (minden szállítási gubanc ellenére), és a Nintendo játékai is kilőttek, miután a Switch egy időre újra kapható lett.

Resident Evil 3 - teljesítményjavulás Xbox One-on

Nagyot frissült a Resident Evil 3 Xbox One-os változata. A Capcom újramelegített játéka kifejezetten gyengén futott a Microsoft konzolján, főleg a PlayStation-verzióhoz képest. A mai patch végre orvosolja ezt a hibát.

Ray tracinget kaphat a World of Warcraft is

Habár a World of Warcraft alapjaiban továbbra is egy több mint másfél évtizedes játék motorjára épít, a Blizzard igyekszik mindent kihozni az újabb expanziók látványvilágából. Ray tracinggel és VRS-támogatással bővülhet a Shadowlands.

Jöhet az újabb Steam Controller

A Steam Controller nem a Valve legnagyobb sikersztorijaként vonul majd be a történelemkönyvek lapjai közé, de Gabe Newell csapata nem adta fel az egyedi irányító ötletét. A Valve most egy új, moduláris tervrajzot szabadalmaztatott.

Újabb életjelet adott magáról a Dead Island 2

Gyakorlatilag már lemondhattunk a development hell legmélyebb bugyraiban ragadt Dead Island 2-ről, a 2014-ben leleplezett zombis játék azonban most újabb életjelet adott magáról, mégpedig egy álláshirdetés formájában.

Mando hajója is bekerül az új LEGO Star Warsba

A jó hír az, hogy a Razor Crest is vendégszerepel a LEGO Star Wars: The Skywalker Sagában, csalódásra adhat okot viszont, hogy csak a hajó LEGO-változatát fizikai formában megvásárlók férhetnek majd hozzá.

Kiegészül a Vampire: Coteries of New York

Önállóan futtatható kiegészítővel bővül a Vampire: The Masquerade - Coteries of New York, a Draw Distance vizuális novellája. Ha minden jól megy, az expanzió még idén megjelenik az összes fontosabb platformon.