Egy félrecsúszott E.T.-sztorival búcsúzik Travis Touchdown a közönségtől végérvényesen, melyből az eszement poénok és az agyatlan akció mellett kiderült, hogy nem csak a hősök, hanem bizony a franchise ideje is lejárt.

A magyar GrapeOcean a szerepjátékok nagyjaitól ihletődve készíti saját alkotását, a Black Geyser: Couriers of Darknesst. A forrongó Yerengalt a kapzsiság átka sújtja, itt kell hőssé válnunk – de ha sokat akar a szarka, a világot is rosszabb hellyé tesszük.

Hosszú idő után számozott folytatással jelentkezett a King's Bounty-széria, így adja magát a kérdés, hogy a New World Computing csődje után vajon sikerült-e ismét meghatározót alkotnia a 1C Company csapatának?

Aki eddig hiányolta a Tony Hawk-játékokból a címben szereplő madárkát, az most dörzsölheti a tenyerét, hiszen a SkateBIRD készítői a gördeszka rajongói mellett az ornitológia szerelmeseinek is igyekeznek kedvezni.

Az a jó pár indie fejlesztőben, hogy képesek megragadni játékelemeket - vegyük például a döntések és következmények hálóját -, majd azokat felcsavarni eggyel nagyobb fokozatra. Szerencsére Luis Antonio és csapata pontosan így tett.

Hiába szabadítottuk fel Tsushimát a mongol megszállás alól, Jin Sakai története még koránt sem ért véget. A Ghost of Tsushima rendezői változatában Iki szigetéről érkezik az újabb fenyegetés, így eljött az idő, hogy ismét leporoljuk atyánk katanáját.

Kipróbáltuk a Call of Duty: Vanguard egyelőre csak PlayStation 4-en és PlayStation 5-ön bemutatkozott multiplayer bétáját, és az eddigi tapasztalataink alapján nem igazán vagyunk elégedettek a látottakkal.

A lázadó korszakát élő Zagreus a fejébe veszi, hogy kilép apja, Hádész árnyékából, és megpróbálja elhagyni az alvilág istenének birodalmát. Az Olümposzig vezető út azonban rögös lesz.

Húspunk? Talán így érdemes jellemezni a Crafting Legends egyetlen fejlesztőjének első igazán komoly videojátékos próbálkozását. Az early access-státuszba lépését követően pedig már alaposabban is szemügyre vehetjük, hol tart az ötéves munka.

Mostanság a városépítős játékok valódi reneszánszukat élik, hiszen egyre-másra jelennek meg az újabbnál újabb próbálkozók, amik mindegyike valami soha nem látott újdonsággal igyekszik elcsavarni a zsáner szerelmeseinek fejét.