Hírarchívum - 2010. november

2012-ben megelőzheti a PS3 az Xbox 360-at

A két platform közötti rés egyre szűkül, a piackutatók szerint pedig jövőre akár meg is előzheti a Sony konzolja a Microsoft szórakoztató központját. A csata azonban Észak-Amerikában a legérdekesebb, ahol az Xbox 360 még mindig nagyon vezet. Vajon itt hogyan végződik a háború?

Kotick: a tartozásról szólt a Brutal Legend-per

Az Activision sokat támadott vezérigazgatóját, Bobby Kotickot szereti ízeire szedni a sajtó, s bár az utóbbi időben határozottan kevesebb ellenszenves megnyilvánulása volt a kollégának, még mindig a korábbi botrányok miatt kénytelen megvédeni a derék vállalatát - újra a Brutal Legend-botrány volt terítéken.

Sci-fi irányba mehet tovább a Call of Duty

Jelenleg elég nagy a homály a Call of Duty jövője körül: habár az biztos, hogy a sorozat folytatódik, egyelőre nem tudjuk, hogy a jövőre megjelenő epizódot ki fejleszti, és milyen korban fog játszódni. Az Activisionhöz közelálló forrás szerint azonban előbb-utóbb a sci-fire kerül sor.

Gran Turismo 5 - már a boltok raktáraiban

Néhány amerikai bolt arról számolt be, hogy a napokban megkapták az első szállítmányokat a játékból, habár egyelőre csak a gyűjtői verzióból. Egyelőre nem tiszta, miért sumákol a megjelenési dátummal kapcsolatban a Polyphony Digital, de a rajongók egyre türelmetlenebbek.

Resident Evil: Damnation - új CGI előzetes

Új CGI film készül a Resident Evil világában, s most befutott az első igazi előzetes, ami ugyan a történetről nem sokat árul el (szerencsére), ám a kőkemény hangulat azért rendesen átjön. Ha sikerül tartani a Degeneration színvonalát, akkor semmi baj nem lehet.

Jövőre jön a Star Wars Kinect és a Forza Kinect

A mai napon Európában is hivatalosan elstartolt a Kinect, aminek kapcsán a BBC elkapta egy interjúra Kudo Tsunoda-t, a Microsoft Kinectért felelős kreatív főemberét, aki elmondott néhány érdekességet a jövőre megjelenő nagyobb címekkel kapcsolatban.

Kevin Butler a kanadaiakat oltja az új reklámban

Kevin Butler, a Sony kamu-alelnöke azóta nem jelentkezett új tévéreklámmal, mióta két hónapja beköltözött a Maguire családhoz, hogy megmutassa nekik a Playstation Move nagyszerűségét. Nos, a mókás karakter most visszatért, hogy elvigye a PS Store szolgáltatásait Kanadába.

2012-ben jön a Race Driver: Grid 2

A Codemasters vezérigazgatója, Rod Cousens fedte fel nagy vonalakban a kiadó következő éveire vonatkozó menetrendjét: úgy néz ki, az angolok alaposan rágyúrnak a folytatásokra, egyik sikercímüket sem szeretnék sokáig pihentetni - 2012-ben például máris jön a nemrégen bejelentett Grid 2!

Hamarosan visszatér az SSX-sorozat?

A Nintendo Wii-re megjelent SSX Blur óta nem hallatott magáról az Electronic Arts snowboard-sorozata, most azonban felcsillant némi remény arra, hogy új résszel jelentkeznek a fejlesztők. Az SSX: Deadly Descent híre futótűzként terjedt el, aztán lehet, mégsem lesz belőle semmi.

Másik főhőst kap a Darksiders 2

Nem War lesz a Darksiders folytatásának főhőse, noha az eredeti játék befejezése arra engedett következtetni, hogy újra a barátságtalanul hatalmas pallost cipelő lovast terelgethetjük majd. A THQ szerint erről szó sincs, mindenesetre a Darksiders 2 így is nagyon jó lesz, mondják.