Hírarchívum - 2010. november

Lepattintanák a Rock Band fejlesztőit

Talán a zenés ritmusjátékok zsánerének döglődését jelzi, hogy a Guitar Hero, a Rock Band és a Dance Central játékokat is fejlesztő Harmonixot el akarja adni a tulajdonosa, a Viacom - nekik aztán nem sokat számít, hogy a Rock Band 3 és a Dance Central is óriási kritikai sikernek örvend.

Márciusban jön a Shogun 2: Total War

Rendületlenül érkeznek egymás után a Total War-játékok; alig végeztünk a Napoleonnal, hamarosan megjelenik a Shogun második része, amelyben a tizenhatodik századi Japánba térünk vissza, hogy egy daimjót irányítva, megküzdve a többi hadúrral, egyesítsük a szigetország népét.

Megmenekült az All Points Bulletin

A GameIndustry.biz értesülései szerint megmenekült az All Points Bulletin, a játékot állítólag a K2 Network vásárolta fel minimális összegért. Jó hír, hogy a cég ingyenes játékokkal foglalkozik, ezért minden bizonnyal az APB is teljesen díjmentesen játszható majd a jövőben.

Harry Potter elindul a Halál ereklyéiért

Néhány országban már a jövő héttől vetíteni kezdik a legújabb Harry Potter-filmet, vele párhuzamosan pedig boltokba kerül a játékadaptáció is. A Halál ereklyéi az eddigi legdarkosabb rész, ennek megfelelően a játék is akciódúsabbnak ígérkezik - igaz, ez az új trailerből nem látszik annyira.

Fényképek a Budapest Gameshow 2010-ről

Két nap a legújabb és legjobb játékok varázsában. Az idei Budapest Gameshow többszörösen is különleges volt, a helyszínen bárki kipróbálhatta a Kinectet, illetve a Microsoft bejelentette: Magyarországon is elstartolt az Xbox LIVE. A fényképekért tessék kattintani!

Befutott az új L.A. Noire előzetes

Ahogy azt a Rockstar megígérte, a minap megjelent a L.A. Noire legújabb előzetese, amely végre in-game jeleneteket is tartalmaz: az imént látott egy perc nagyon hangulatosra sikerült, a trailer ráerősít a korábbi információkra, miszerint a játék nem egy szimpla akciótörténet lesz.

A Steam ellen lázad a konkurencia

Az MCV értesülései szerint két nagyobb - természetesen meg nem nevezett - digitális játékterjesztéssel foglalkozó üzlet is arra készül, hogy a Steamet használó játékokat nem fogja árusítani a jövőben - ez első furcsának tűnhet, hiszen közöttük van például a Call of Duty-sorozat is.

Call of Duty: Black Ops - egy nap alatt 7 millió

Várható volt, hogy a Call of Duty: Black Ops jól fog teljesíteni, de azt valószínűleg senki nem várta, hogy felülmúlja majd az Infinity Ward korábbi alkotásait. Nos, úgy tűnik, hogy az Activisionnek nincs mitől félnie: a Treyarch simán tudja hozni a kívánt színvonalat és mellé az eladási adatokat.

Soron kívül kaphatunk új LittleBigPlanetet

A LittleBigPlanet 2-re ugyan még várnunk kell, azonban ha hihetünk a pletykáknak, nem maradunk sokáig Sackboy nélkül: az ausztrál korhatár-besorolással foglalkozó szervezet szerint készül egy másik új rész is, azonban ezt minden bizonnyal csak a Move-tulajdonosok élvezhetik majd.

Dead Space 2 - multihent a Solar Array pályán

Habár a Dead Space 2 lekési a karácsonyi szezont, a Visceral Games gondoskodik róla, hogy addig is emlékezzünk majd, mit kell megvenni az ünnepek után. Az új Dead Space 2 multiplayer trailerben a Solar Array pályára nyerhetünk betekintést.