Hírarchívum - 2011. március

Webes és mobilos játékok felé nyit az Insomniac

Nagy fába vágta a fejszéjét a Resistance és a Ratchet & Clank játékokért felelős fejlesztő. Insomniac Click néven új részleget hoztak létre, mely a webes és mobilos játékok készítésére kötelezte el magát. Céljuk, hogy sokkal mélyebb és bonyolultabb címeket hozzanak létre a közösségi hálózatokon.

Európában is csúszhat a Motorstorm: Apocalypse

Könnyen lehet, hogy a pénteki földrengés nemcsak a japán, hanem az európai Motorstorm: Apocalypse premiert is érinti majd. A Sony még nem döntötte el, hogy menetrend szerint kiadja-e a héten a játékot, vagy együttérzésből csúsztassa el a megjelenést - az illetékesek későbbre ígértek információkat.

Hivatalosan is bejelentették a Prey 2-t

A Bethesda hivatalosan is megerősítette, hogy készül a Prey folytatása, melynek megjelenése jövőre várható PC-re és konzolokra. További részletek nem állnak a rendelkezésünkre: erre a PSM3 magazin májusi előzeteséig kell várnunk, de egy francia magazin is bemutatót közöl majd a játékról.

Megvan a Child of Eden megjelenési dátuma

Igen egyedi vonásokkal rendelkezik Tetsuya Mizuguchi új játéka: a Child of Eden személyében a Kinect segítségével egy pszichedelikus ritmusjátékot kapunk, emellett még lövöldözünk is kell a house zenére táncoló színes álomvilágban. Júniusban kaphatják kezeik közé az Xbox 360 tulajok.

PlayStation Phone - hat játékkal telepítve érkezik

A Sony megerősítette, hogy az Xperia Play névre keresztelt okostelefonjuk olyan előre telepített játékokkal fog megjelenni, mint a FIFA 10 és a The Sims 3. A március 31-én esedékes megjelenéskor további ötven játékot tölthetünk le a PlayStation Suite segítségével.

A játékipart is megrengette a japán földrengés

A pénteki Japánban történt földrengés és szökőár a játékipart is menetrend-változtatásokra, illetve jótékonysági akciókra sarkallta: a szigetországban több online játékszolgáltatás leállt, bizonyos megjelenések csúszni fognak, és a játékbemutató rendezvényeket is később fogják megtartani.

Mortal Kombat - Raiden is bemutatkozik

Végre Raiden is megkapta a maga sztorielőzetesét, most kiderül, hogy a villámok istene miként kötődik a Mortal Kombathoz. Emellett egy szomorú hír is jutott reggelre: Ausztráliában - ahol nincs felnőtteknek szóló korhatár-kategória - a Warner Bros. újbóli kérésének ellenére is betiltva marad a játék.

Kétmillió példányt kell eladni a Homefrontból

A THQ pénzügyi igazgatója szerint durván kétmillió példányt kell majd eladni a Homefrontból ahhoz, hogy megtérüljenek a játék fejlesztési költségei - ha ez megvan, utána jut nyereséghez a kiadó. Emellett megérkezett az FPS megjelenés előtti trailere is, csekkoljátok!

Új előzetesen a Prototype 2

A bejelentés óta nem sokat hallottunk a Prototype 2 felől, s ugyan ez most sem fog megváltozni, legalább egy rövidke előzetessel gazdagabbak lettünk. Nem gondoltam volna, hogy a közeli jövőben látok majd trailert, ami felér egy Bulletstorm-szintű elmebetegséghez, erre tessék...

Folytatódik a Prey

Úgy néz ki, hogy ha klasszikus FPS-ek folytatásairól van szó, a játékipar valahogy fekete lyukba kerül. Ha emlékszünk, iszonyatosan sok idő kellett hozzá, hogy annak idején feltámasszák az egykor legendás Prey-t, most pedig több évnyi hallgatás után készülhet a folytatás is.