Hírarchívum - 2011. március

Nyolc óránál is hosszabb lesz az Arkham City

A Rocksteady felfedte, hogy új denevéremberes produktumuk végigjátszása hozzávetőlegesen mennyi időt rabol el a játékosoktól. Ha olyan gyors vagy, mint egy "nindzsa", akkor a kampány játékideje nyolc órára rúghat, ám a nagy többség ennél hosszabb elfoglaltságra számíthat.

Előzetesen a Brink karakterosztályai

A Bethesda néhány tömény gameplay felvételt tett közzé a karikatúraszerű szereplőket felvonultató, ezer fordulaton dübörgő FPS-éból. Ha igazi régivonalas zúzásra vágysz, s egyben kedveled a klasszikus Soldier-Medic-Engineer-Operative felállást, akkor a Brink a Te játékod lesz.

További elbocsátások a Disney Interactive-nál

A januári felmondások után újabb nagyszabású elbocsátásokba kezdett a Disney Interactive: most állítólag 80 munkatársától vált meg a vállalat. A PaidContent szerint ez a dolgozók hét százalékát érinti a változtatás a 4000 főt számláló állományból. Tényleg nagy bajban lenne a Disney?

Batman: Arkham City - az első gameplay felvétel

Szeretett 1848-as forradalmunk ünnepnapjáig kellett várnunk, hogy a Warner kiadja az első játékmeneti pillanatokkal megspékelt trailert Batman újabb kalandjából. Vizuális szempontból nem érheti záptojáseső a játékot, a város falain belül az elmegyógyintézetnél is durvább utazás vár ránk.

Guitar Hero-stílusú játékot fejleszt a Ubisoft

A francia kiadót hidegen hagyja, hogy nemrégiben az Activision egy tollvonással kinyírta az egykor milliókat hozó Guitar Hero frencsájzt, és Rocksmith néven hasonló elven működő ritmusjátékot jelentett be. A partijáték igazi erőssége az lesz, hogy játszható lesz igazi elektromos gitárral is.

Dátumot és trailert kapott a Castlevania DLC-je

Megannyi halasztás után lassan révbe ér a tavalyi év nagy meglepetésének kikiáltott Castlevania: Lords of Shadow első letölthető tartalma, mely a Reverie névre hallgat. Március legvégén válik elérhetővé a vámpírvadászoknak kedvező csomag Xbox Live-on és PSN-en - erősítette meg a Konami.

Nem az id Tech 5 engine mozgatja a Prey 2-t

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, javában készül a Human Head Studios boszorkánykonyhájában a Prey folytatása, s bár még konkrét látnivalók nem érkeztek a játékból, sokan tudni vélték, hogy a külcsínért az id Tech 5 motorja felel majd, ugyanaz, ami a Rage-et is hajtja. A Bethesda cáfolta a szóbeszédeket.

Videón a Portal 2 új karaktere

A Valve is jelen van a Bostonban zajló PAX East 2011-en, ahová egy nyolcperces gameplay felvételt hozott el. A videóban lehull a lepel a Portal 2 új karakteréről, Cave Johnsonról. Hangját a zseniális JK Simmons szólaltatja meg, akit a Spider-Manben láthattunk nagyszájú főszerkesztőként.

Három nap alatt törték fel az iPad 2-t

Mindössze három nappal az amerikai premier után máris feltörték az Apple újgenerációs tabletjét. A Comex névre keresztelt hacker egy olyan résen keresztül fektette két vállra az iPad 2-t, ami - elmondása szerint - a legváratlanabb helyen ment végbe. Videón már bizonyította a jailbreak működését.

Mozgásban a Deus Ex: Human Revolution

Alig ért véget az idei GDC, máris itt az új játékipari rendezvény, a PAX 2011, mely Bostonban került megrendezésre. Bár az Eidos Montreal bárminemű indok nélkül nemrégiben augusztusra csúsztatta az új Deus Ex megjelenését, jelen képsorok alapján már eléggé kiforrott az anyag.