Hírarchívum - 2011. április

Filmszerű trailert kapott a Mortal Kombat

A megjelenésig már csak egyetlen nap van hátra, néhány előrendelő viszont már a mai nap folyamán megkapja hőn áhított Mortal Kombat csomagját. A Warner Bros. még utoljára felcsigázta a kedélyeket egy cinematic trailerrel, s mint ilyen - jó szokásukhoz híven - kellően véresre sikeredett.

Kiegészül a Two Worlds 2

A Topware megerősítette, hogy szeptember folyamán kiegészül a Two Worlds 2. A csomag Pirates of the Flying Fortress névre hallgat és egy komor, kalózos témával kápráztatja el a rajongókat. A Risen 2 is hasonló atmoszférával rendelkezik, a Topware sem szeretne kimaradni a mókából.

Miért nem fogyott el Amerikában a 3DS?

A Nintendo 3DS masszív siker világszerte, felmerül akkor a kérdés, hogy miért nem voltak hírek arról, hogy a boltok eladták az összes érkezett példányt, s miért nem hallottunk arról, hogy elfogytak a készletek? Nos, a Nintendo szerint ez a gondos tervezésnek köszönhető...

Újabb Wii 2 hardveres pletykák

Nem zörög a haraszt, mondja a régi közmondás, s mi is valahogy így vagyunk a Nintendo Wii 2 körüli pletykákkal kapcsolatban. A korábban a kontrolleres híreket megszellőztető külföldi oldal most azt állítja, vannak információik az új konzol hardveres felépítéséről is. Sóval fogyasztandó!

Crytek: 8 GB memória kell az új konzolokba

Habár a következő generációs konzolok valószínűleg még valahol a tervezési fázisban leledzenek, a fejlesztők szeretik megmondani a Microsoftnak és a Sonynak, hogy milyen hardvert kellene kiadniuk. Most a Crytek programozója közölte "kívánságát" a játéksajtóval.

Rossz a Red Faction: Battlegrounds fogadtatása

Ma THQ napot tartunk, úgyhogy az előző viszonylagos jó hír mellé jöjjön egy nem annyira vidám is. A kiadó elégedetlen az árkádos Red Faction: Battlegrounds fogadtatásával, s szerinte a játéksajtó egyáltalán nem értette meg, mire is való a játék, s érdemtelenül pontozták le azt.

Kiszivárgott a Metro 2033-folytatás címe?

Sikeres volt, tehát folytatják, aminek jelen esetben még örülünk is, mert hibái ellenére szerettük a Metro 2033-at. A folytatással kapcsolatban egyelőre nem tudunk sok információt, a nevet viszont eddig mindenki Metro 2034-re tippelte - a THQ domainbejegyzései azonban másra utalnak.

Duke Nukem Forever - az első három perc

A régi emlékeket és hangulatvilágot hozza vissza a júniusban, a majd' egy évtizedes hánykolódás után végre megjelenő Duke Nukem Forever. Legalábbis az első percek tanúsága szerint, s erről már mozgóképünk is van. A Gadget Show 2011-ről származik az alábbi kamerás felvétel. Vigyázat, spoiler!

Shogun 2 - májusban jön a DX11 patch

Rövid időn belül ez már a második eset, hogy nagynevű fejlesztő képtelen a megjelenésre felvértezni sikervárományos játékát a DirectX 11 látványbombájának támogatásával - a Crysis 2 után a Total War legújabb része is ebben a hiányosságban szenved. Igaz, ez utóbbi csak májusig.

Így fog kinézni a Wii 2 kontrollere?

A hétvégén elárasztották az internetet a még be nem jelentett Nintendo Wii 2 állítólagos kontollerének formatervei. S bár tudjuk, hogy ezen spekulációk nem fedik a valóságot teljesen - az NGP esetében is számos fikció született -, mégis érdemes elkalandozni a gondolattal. Photoshop? Igen, de a jobbik fajtából.