Hírarchívum - 2011. augusztus

GC 2011: Hivatalos előzetesen a DOTA 2

Nem gondoltam volna, hogy a Valve még egy renderelt előzetessel is készül a GamesComra, valószínűleg a legtöbbek számára bőven elég lett volna, ha végre bemutatják a milliók által imádott DotA új inkarnációját. De persze örülünk a kis extra meglepetésnek.

Készül a Zone of the Enders 3DS?

Régóta a levegőben van már a Zone of the Enders valamilyen formában történő visszatérése, habár Kojima mindig csak annyival hagyta ránk a dolgot, hogy ő ugyan szeretné megcsinálni, csak nem tudja mikor, és hogyan. Most azonban hirtelen közölt egy sokatmondó fényképet.

HWSW: A Google zavarában megvette a Motorolát

A keresőóriás váratlanul, de nem előzmények nélkül felvásárolta a Motorola Mobilityt. A lépésnek messzemenő hatásai lehetnek a teljes Android-ökoszisztémára, írja a HWSW. Az üzletre nem utaltak korábban pletykák, ezért valószínűleg hirtelen jöhetett a döntés az érintettek részéről.

GC 2011: Mozgásban a Soul Calibur V

Úgy néz ki, tényleg elkezdtek befutni a nagyágyúk első gamescomos előzetesei: a Borderlands 2 után itt a Soul Calibur V is. Kérdés, a hogy a kissé vegyes fogadtatásban részesült Tekken 6 után képes lesz-e valamennyire friss vért juttatni a sorozat kissé öregedő érrendszerébe?

Mobilos fejlesztőt vásárolt az Electronic Arts

Éppen csak pár napja adtunk hírt róla, hogy az Electronic Arts befejezte a casual játékairól híres PopCap felvásárlását, máris a következő célpontról kell beszámolnunk: az óriáskiadó megvette a főként iPhone-ra fejlesztő, az EA korábbi mobilos címeiben segédkező Bight Gamest.

GC 2011: Befutott a Borderlands 2 kedvcsináló

A GamesComon várható a Borderlands 2 nagyszabású bejelentése, ám a szokásokhoz méltóan a teaser trailer némileg előbb kiszivárgott. Ezzel pedig hivatalosan is beindult az idei GamesCom-pörgés, így innentől érdemes éjjel-nappal a Gamekapocs előtt ülni a legfrissebb hírekért.

Eladták a Neverwinter fejlesztőit, késik a játék

Be kell ismernem, a cím kissé félrevezető. Nem arról van szó ugyanis, hogy az valamiféle üzleti kavarás miatt a fejlesztők kénytelenek elcsúsztatni a játék készítését, hanem arról, hogy az új tulajdonos még jobb végeredményt akar. Ettől függetlenül azért voltak jogi csaták is, csak a kiadók frontján.

Demót kap a Warhammer 40.000: Space Marine

Az év egyik legjobb akciójátéka lehet, mégis kevés figyelmet kap a Warhammer 40.000: Space Marine. Talán azért, mert idén jön a Gears of War 3 és az új Call of Duty is? Ezek a címek biztos nem fogják zavarni az igazi Warhammer-rajongókat, a játék minőségéről hamarosan egy demóval győződhetünk meg.

Matt színekre vált az Xbox 360 250GB

Először volt a matt Xbox 360 Elite, s mi láttuk, hogy ez jó. Aztán jött a csillogós Xbox 360 slim, vagy ahogy a Microsoft nevezi, az Xbox 360 250GB, s mi láttuk, hogy ez is jó. A konzolóriás azonban láthatóan valami egészen más dolgot lát, mert az Xbox 360 visszakapja a matt színt.

Gotham City Impostors - fókuszban a testreszabás

Batman-mánia ide, Bátman-mánia oda, azt hiszem mindenkit meglepetésként ért a Monolith multiplayerre kihegyezett játéka, ahol különböző karakterosztályokat választva gyilkolhatják egymást Gotham Cityben a vállalkozó kedvű kamu-szuperhősök.