Hírarchívum - 2011. augusztus

3D-támogatás és PhysX a PC-s Arkham Cityben

A mai napon kifejezetten örülhetnek a PC-rajongók: nem elég, hogy a Deus Ex fejlesztői bejelentették, a PC-s lesz a legjobb az összes verzió közül, most a Batman: Arkham Cityvel kapcsolatban tudtuk meg, hogy a számítógépes változat itt is kap néhány kisebb extrát.

Változtat a játékok kezelésén a Facebook

A Facebook a causal játékok egy egészen új hullámát indította el, nem egy cég a nulláról vált milliárdossá a közösségi oldal indulása óta. A folyamatos spamok és a nem kívánt tartalmak azonban idegesítik a közösség egy részét, akik így már csak azért sem hajlandóak kipróbálni a játékokat.

Counter-Strike: Global Offensive apróságok

Úgy tűnik, a Valve nagyon komoly részt szeretne magának az e-sportok piacából. Nem elég, hogy teljes erőbedobással készül a DOTA 2, a hivatalos bejelentés előtt lelepleződött Counter-Strike: Global Offensive is teljes mértékben erre a célra teremtődik.

Citizen Skywatch - újabb kamuoldal a Rockstartól

Vajon meddig képes játszani a Rockstar a rajongók idegrendszerével? Meddig fog még kamu- és helyfoglaló oldalakat beregisztrálni? Vajon mikorra tartogatják a bejelentést? Nos, ezekre ugyan választ most sem kapunk, de egy-egy újabb reménysugár azért kell a túléléshez.

Mass Effect 3 - sok lehetőség a fegyvermodolásban

Már nagyon sokszor átrágtuk a témát, miszerint a Mass Effect első részében átláthatatlan volt a fejlesztés, a második részben pedig gyakorlatilag egyáltalán nem is volt. A trilógia befejező epizódjában ezért nagyon oda szeretnék tenni magukat a BioWare-es srácok.

Vád alatt a londoni PSP-tolvaj

A londoni felkelések nem kevés áldozatot követeltek az elmúlt időben, ami bizonyítja, milyen kevés kell ahhoz, hogy ennyire fejlett társadalomban is elpattanjon a cérna. Az egyik legkülönösebb, s számunkra érdekes áldozat azonban egy malajziai srác, és az ő PSP-je volt.

Deus Ex: Human Revolution - PC-n lesz a legszebb

Az ma már szinte természetes, hogy a legtöbb PC-s játék egyben multiplatform is. Ezzel párhuzamosan pedig a kiadók és fejlesztők szokásává vált, hogy bőszen hangoztatják: igyekeznek teljesen egyformára behangolni az egyes portokat. Nos, a Deus Ex esetében a készítők is egyértelművé tették, melyik lesz a legjobb.

Készül a The Witcher 2 új, 2.0-ás verziója

Azt hiszem, a legtöbb szerepjáték-rajongó egyetértene abban, hogy a The Witcher 2 az utóbbi évek egyik legjobbja a műfajban. Valószínűleg abban is mindenki egyetértene, hogy egyben számos hibával, hiányossággal küszködik. Szerencsére ezzel a CD Projekt is tisztában van.

Új játékműfajt teremt a Nintendo?

Azon már meg sem lepődünk, hogy a Nintendo legújabb konzolja nem hasonlít semmi másra, ami a piacon van, azonban a játékok műfajait tekintve egyelőre még ők is nagyjából konzervatívak voltak. Most azonban muszáj volt feltalálniuk a Massively Single-Playing Online Game-t.

Rise of Nightmares - a nagyi zombikat akar ölni

Megmelengeti a szívünket a tudat, hogy a sok állatos, táncos, lefogyós anyag után végre olyan játékok érkeznek a Kinectre, ahol a vér literekben folyik, és a leszakadó végtagokat nem lehet megszámlálni. Az már viszonylag valószínűtlen, hogy a nagyi is szeretni fogja a játékot.