Hírarchívum - 2011. augusztus

HWSW: Kína belép az európai mobilpiacra

A kínai szerepvállalás az európai telekommunikációs szektor működtetésében az infrastruktúra biztosításán túl minden jel szerint mostantól a szolgáltatói szektorra is áttevődik. Jövőre jön az első kínai mobilszolgáltató Európába - olvasható nagytestvérünk, a HWSW oldalain.

Ingyenesen letölthető a CryEngine 3 SDK-ja

Érdekes verseny fog kialakulni a licencelhető játékfejlesztői kitek között, hiszen a CryEngine csatlakozik az Unreal Engine mellé: nem kereskedelmi célokra mindkettőt ingyenesen le lehet tölteni, s mindkettő megadja az összes szükséges eszközt a játékfejlesztéshez.

GC 2011: Safety Car az új F1 2011 előzetesben

Nagy titokban tartotta a Codemasters az F1 2011 egyik leginkább várt újdonságát, csak a most megjelent GamesCom-trailer után vált bizonyossá, hogy az idei részben végre biztonsági autó is lesz majd a játékban. A fejlesztők tényleg nem lazsáltak, az új rész csak jobb lehet az elődjénél!

GC 2011: Prototype 2 - a nagy harci helyzet

A Prototype folytatása is megkapta a maga GamesCom-előzetesét, a közel négyperces videót úgy csinálták meg a készítők, mintha amolyan helyzetjelentés lenne a Blackwatch katonáinak. Tisztázásra kerül, hogy mi történt eddig, és az is, ki az új célpont - segítünk: mi, a játékosok.

GC 2011: Terítéken a Street Fighter X Tekken

Végre kaptunk egy tisztességes trailert a Street Fighter X Tekkenből, a sokadik rövidke karakterbemutató után a GamesComra készített anyag közel öt percen keresztül fog tüzelni bennünket. Mindenképpen érdemes végignézni, nemcsak azért, mert tartalmas, hanem mert medvefingás is van benne.

GC 2011: A Resistance 3 kedvcsinálói is befutottak

A Resistance harmadik részéből annyi mindent láttunk - ami így a megjelenéshez közel nem annyira meglepő -, hogy jóformán tényleg az hat üdítőnek, ha gameplay jelenetek helyett valamilyen más kedvcsinálóval próbálnak meg minket felcsigázni a készítők. Új trailer és screenshotok következnek.

GC 2011: Olcsó lesz a PS Vita fejlesztői csomag

Mármint mihez képest, ugyebár. Nos, a PlayStation 3 és az eredeti PSP fejlesztői kitjéhez képest töredékáron kaphatják meg a bátor és vállalkozókedvű fejlesztőcsapatok a PlayStation Vita játékok készítéséhez szükséges csomagot. Lehet, hogy több játék készül majd a kütyüre, de vajon a minőség is rendben lesz?

GC 2011: InFamous 2: Festival of Blood bejelentés

A sok nagyobb játékbejelentés között viszonylag szerényen üldögél az InFamous 2 DLC-je - egyszerűen azért, mert csak egy DLC-ről van, nem pedig azért, mert ne tűnne ütősnek az anyag. Elvégre mennyire durvulhat el a dolog, ha már az öreg Cole papát vámpírok harapdálják?

GC 2011: Mozog az Assassin's Creed: Revelations

Már-már hiányérzetem volt: nem tudtam elképzelni, mi hiányzik még a GamesComról, aztán szerencsére a Ubisoft gyorsan emlékeztetett rá. Megérkezett az Assassin's Creed: Revelations vadonás új előzetese, melyben végig in-game jeleneteken csodálhatjuk Ezio kalandjainak végét.

GC 2011: Érdekes hangulat a Starhawk előzetesben

A Starhawk egy érdekes játék lesz: habár a Warhawk utódjának készül, valójában több másik címből merít inspirációt. Lehet, hogy ezt a furcsa egyveleget akarták érzékeltetni velünk az új előzetesben is, ami egy igazi vegyesfelvágott. Reméljük, nem a "túl sokat akar a szarka" esete áll fenn.