Hírarchívum - 2015. május

A Konami is a mobilokra koncentrálna

A Sega után a Konami is bejelentette, hogy a jövőben elsősorban a mobiljátékokra koncentrálna, és ennek megfelelően az okostelefonok, illetve a tabletek jelentik majd az elsődleges platformot a számára.

Free-to-play modellre vált a WildStar?

Habár hivatalosan még nem erősítették meg a hírt, egyre több jel utal arra, hogy free-to-play modellre vált a NCSoft MMO-ja, a WildStar. Úgy tudni, augusztusban lesz meg az átállás, utána jön a steames verzió is.

Hátraarc: a Ubisoft is felül a VR-vonatra

Habár a tavalyi GDC-n a Ubisoft még a szkeptikusok táborát erősítette, most már ő maga is beállt a VR-szemüvegek mögé, és átköltöztetné a címeit a virtuális valóságba is.

Amerikai toplista: áprilisban az Xbox One győzött

Közzétette az NPD Group az amerikai játékpiac áprilisának összegzését. A legkelendőbb játék a Mortal Kombat X volt, és meglepetésre az Xbox One is győzelmet aratott a PlayStation 4 felett.

E3 2015: A Nintendo és a Microsoft tervei

A három konzolgyártó közül kettő már bejelentette, hogy milyen programokkal készül az idei E3-ra. A Microsoft terveiben nincs semmi meglepő, a Nintendo viszont idén is készül újdonsággal.

Filmes launch traileren a The Witcher 3

Ezt is megértük: megérkezett a The Witcher 3: Wild Hunt launch trailere, amit délelőtt már beharangozott a CD Projekt RED. A kedvcsinálóban Geraltot láthatjuk munka közben, kiderül, hogy nem leányálom egy witcher élete.

Megvan a LEGO Jurassic World dátuma

A Warner Bros. bejelentette a LEGO Jurassic World napra pontos megjelenési dátumát. Nagy meglepetés nincs: egy nappal az új mozifilm premierje után már játszhatunk a legósított változattal. A hír mellé friss előzetes dukál!

Október közepén jön a Rainbow Six: Siege

A Ubisoft az imént bejelentette, hogy a Rainbow Six: Siege október közepén landol a boltokban világszerte. A napra pontos dátum mellett egy új trailert is kaptunk. Az előrendelők automatikusan hozzáférhetnek a zárt bétához.

Ilyen környezetben játszódik a Kholat

Ha úgy tűnik, hogy a Djatlov-rejtélyt feldolgozó horrorjáték nem túl változatos környezetben játszódik, az nem véletlen. Való igaz, a hó és a sziklák birodalmában nagyítóval kell keresnünk a melegebb színeket.

Overwatch - nyolc perc Zenyattával

A Blizzard új karaktert mutatott be részletesen az Overwatchból: ő Zenyatta, egy robot szerzetes, aki a lelki megvilágosodást keresve járja a világot. A megvilágosodás nála vérontást jelent, de mi pont ezért fogjuk szeretni.