Hírarchívum - 2020. augusztus

DiRT 5 - befutott a gépigény

Októberben megérkezik a Codemasters ralisorozatának következő felvonása, a fejlesztők pedig már most elárulták, hogy milyen vasra lesz szükségünk ahhoz, hogy bátran rajthoz állhassunk.

Történelmi utazásra hív a Microsoft Flight Simulator

Elképesztő belegondolni, hogy a Microsoft Flight Simulator immáron 38 éve szeli a virtuális egeket. A napokon belül megjelenő új részre hangolódva most visszatekinthetünk a sorozat múltjába.

Jokeres kiadást kap a Fortnite

A bűn bohóchercege hamarosan a Fortnite csatatereire is elhozza a káoszt. A The Last Laugh Bundle nevezetű csomag különlegessége, hogy nem csupán digitálisan, de dobozos formában is megvásárolható lesz.

Készül az új PlayStation VR

Habár a PlayStation 5 megjelenésekor nem számíthatunk új VR-eszközre, a Sony a következő generációban sem adja fel a gyakorlati monopóliumát a konzolos virtuális valóság piacán. Már készülőben van azt ezt támogató hardver is.

Nevet vált az EA Access és Origin Access

Az Electronic Arts úgy döntött, eljött a rebranding ideje. A kiadó játékkönyvtárát kínáló konzolos és PC-s előfizetések mostantól egy közös név alatt, EA Play címen futnak majd.

Total War Saga: Troy - 7,5 millióan csaptak le rá

Az Epic Games Store 24 óráig ingyenesen kínálta a legújabb Total War-játékot, így ha akár csak egy kicsit is kedvelitek a stratégiai címeket, valószínűleg ti is lecsaptatok rá - ezzel pedig közel sem voltatok egyedül.

Úton a Need for Speed: Hot Pursuit Remastered

Már korábban is hallottunk pletykákat afelől, hogy az Electronic Arts idén a Criterion-féle Need for Speed: Hot Pursuit felújított változatát dobná piacra, most pedig az Amazon webshopján is feltűnt a játék adatlapja.

Resident Evil 7 - a legkapósabb Resident Evil

A Capcom Platinum Titles nevezetű összesítésében szerepelnek azok a játékok, amelyek túllépték az egymilliomodik eladott példányt. A Monster Hunter World magabiztosan vezeti a listát, de a Resident Evil 7 most előretört a második helyre.

Inscryption - kártyagyűjtögetés horrorral fűszerezve

A Pony Island és a The Hex alkotója a legújabb fejlesztésében a gyűjtögetős kártyajátékot keveri a fejtörőkkel, a roguelike-előrehaladással és a horroros hangulattal. Leshy kalyibája bizonyosan nem a legkellemesebb hely egy pókerre.

Amerikai toplista: a Ghost of Tsushima vitte a júliust

Továbbra is szép számokat produkál az amerikai játékpiac, de míg az összköltés veri a tavalyi évet, és a szoftvervásárlások is nőttek, a hardverek terén már tapasztalható visszaesés. A játékok közt a Ghost of Tsushima aratott az USA-ban.