Hírarchívum - 2010. augusztus

Tarolt a kicsinosított Xbox 360 a múlt hónapban

Az NPD Group felmérése szerint a július egyértelműen az Xbox 360-é volt: a megújult külsejű konzol még a Nintendo-gépeket is legyűrte. Az uborkaszezon a toplistákra is rányomta a bélyegét, egyedül az új NCAA játék tudott előretörni, de az egymilliós álomhatárt ő sem közelítette meg.

The Force Unleashed 2: Yoda mester színre lép

A Lucasarts berkeiben egésszé formálódó The Force Unleashed 2-ben az ikonikus Jedi mester, Yoda is tiszteletét teszi egy rövid kis vendégszereplés formájában. Starkiller nagy feladat előtt áll: fel kell vennie a kesztyűt Darth Vaderrel, s ehhez meg kell fontolnia mentora tanácsait is.

A Zenimax bekebelezte az Arkane Studiost is

A ZeniMax igazi játékbirodalmat épít; nem elég, hogy az ő tulajdonukban van az id Software és a Bethesda is, most rá tették a mancsukat a Dark Messiah of Might and Magic készítőire is. A stúdió boldog, a kiadó még boldogabb, láthatóan mindenki örül a felvásárlásnak.

Újabb részletek a Worms Reloadedből

Kitörő örömmel fogadtuk a játék bejelentésekkor, hogy a 3D-s vadhajtások után a Worms visszatér a kétdimenziós gyökerekhez számítógépeken. Ma egy vadiúj trailert és további infókat tudunk megosztani a nagyközönséggel.

Továbbra sem fejleszt Wii-re és DS-re az id

John Carmack csapatának rossz tapasztalatai vannak a DS-el kapcsolatban, jelenleg úgy néz ki, hogy a jövőben semmilyen játék fejlesztését nem tűzték ki terveik között. Bár egy halvány reménysugárnak tűnt az iPhone-os Rage bejelentése, DS-re és Wii-re továbbra sem szavaz a stúdió.

A HWSW is kipróbálta a Kinectet

A videojáték-konzolok irányítási rendszerét többnyire a lehető legegyszerűbb módon próbálják megoldani a gyártók, mégis van, akinek nem áll kézre a kontroller, nem tudja megkülönböztetni a gombokat, ügyetlen a mini joypaddel - írja a HWSW.

BioShock Infinite világa olyan, mint a vadnyugat

A kihalt Rapture-t el lehet felejtenünk, a BioShock Infinite égben úszó Columbiája igazi élő világ lesz, amely tele lesz karakterekkel - igaz elsőre nem lehet tudni, hogy barátokba, vagy ellenségekbe botlunk a velük való találkozáskor.

NHL 11: Ultimate Team Player előzetes

Az EA Sports következő hokiszimulátorában lehetőségünk lesz megalkotni álmaink csapatát, de ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a jégkorong csapatjáték, viselkedj tehát ennek megfelelően. Az NHL 11 igazi ütőkártyája egyértelműen az alapjaiban átdolgozott fizikai motor lesz.

A Bethesda kisajátította az id Tech 5 engine-t

Todd Hollenshead, az id Software fejese azt állítja, hogy korszakalkotó grafikus motorjukat nem licenszelhetik külső fejlesztőcsapatok és kiadók. Kizárólag a Bethesda égisze alatt megjelenő címek használhatják a Tech 5-öt, s így már nem jelentenek veszélyt az Unreal Engine 3.0 middleware üzletére.

Cenzúrázatlan Kane & Lynch 2 trailer

Eredetileg a brit televíziókba szánt reklámnak készült az alábbi képsor, ám miután sok szerkesztő aggodalmát fejezte ki a videóban látott brutalitás miatt, ezért csak egy 10 másodperces, vágott anyag kerülhet a képernyőkre. Mi azonban a maga véres valóságában mutatjuk meg a megjelenést beharangozó anyagot.