Hírarchívum - 2010. augusztus

Megújult a Gamekapocs!

A fórumváltás még csak a langyos előszele volt annak, amire Ti, Gamekapocs rajongók már évek óta vártok. Olyan régen, s olyan sokszor ígértük már, hogy megújul az oldal, hogy még mi sem tudjuk feldolgozni, hogy tényleg megtörtént. Hölgyeim és uraim: bemutatjuk az új Gamekapcsot!

iPhone-ra is megjelenik a Rage

Az id Tech 5 elnevezésű grafikus engine-je olyannyira testre szabható, hogy az idei Quakecon kiállították az iPhone-ra készülő verziót is, amely stabil 60 fps-sel futott. Carmack mester mindig képes meglepetéseket okozni, nem gondoltuk volna, hogy a Rage pont az Apple mobiljára is elkészül.

GC 2010: Itt a LotR: War in the North trailer

Bár még párat aludni kell a kölni Gamecom rendezvényig, a Snowblind Studios kicsit korábban szellőztette meg a Lord of the Rings: War in the North kedvcsinálóját. Ebben az akció-RPG-ben Középfölde északi részére látogathatunk el, olyan ütközeteket megvívva, melyek eddig nem kaptak nagy hírverést.

Call of Duty: Black Ops Prestige Edition részletek

Ahogy arról korábban beszámoltunk a Modern Warfare 2-höz hasonlóan a Treyarch fejlesztésében készülő Black Ops is kétféle gyűjtői kiadást kap. A Prestige Editionhöz, melyet a Cash-hez hasonló fanatikusoknak készítettek, beépített kamerával rendelkező távirányítós autó is jár.

Bioshock Infinite: az égben folytatódik a sorozat

Az Irrational Games szó szerint új magaslatokra repíti a Bioshock-szériát, a most bejelentett Bioshock Infinite ugyanis a víz alatti Rapture helyett egy égi városba viszi el a játékosokat. A készítők szerint a sorozat teljesen megújul, a régi szabályok többé nem érvényesek.

Need for Speed: Hot Pursuit - az új rendőrautók

Igazi dögös, szívmelengető verdákat mutatnak az Electronic Arts által kiadott új képek. A rendőrök láthatóan komolyan veszik a munkájukat, s nem dízeles Ford Focusszal igyekeznek befogni a szuperautókban 250-nel menekülő rosszfiúkat. Néhány új kép landolt a galériánkban a yard friss szerzeményeiről.

Nem kap mozgásérzékelős támogatást a Rage

Az id Software nemrégiben megerősítette, hogy briliáns grafikai megoldásairól híres, poszt-apokaliptikus FPS-ük sem a Microsoft Kinectjével sem a Sony Move-jával nem lesz kompatibilis. Carmack szerint mindez felesleges.

Carmack: Tíz évig biztosan nem lesz új címünk

A következő tíz évre nem tervez új címmel John Carmack és csapata, az id Software, helyette a meglévő sorozataikat és játékaikat pátyolgatnák, folytatnák, derült ki az OPM interjújából - Carmack ma este tart beszédet a QuakeCon falai között, és egy komolyabb bejelentéssel is készül a korábbi hírek szerint.

Idén nem játszhatunk a Test Drive Unlimited 2-vel

Az Atari nem meri bevállalni az év végi játékdömpinget, helyette jövő év elején landol a boltok polcain Ibiza kokain-mámoros szigetét alapul vevő, nyitott világú autóversenyük. A hivatalos indok ennek ellenére az, hogy további finomítások szükségesek a fejlesztés során.

Érkezik a Might and Magic játékok új generációja

A Ubisoft a Facebook oldalán tett közzé egy aprócska kis teasert, melynek egy rövid szövegecske adja tudtunkra, hogy hamarosan eljön a Might and Magic játékok új generációja. Ezek szerint tehát a kiadó szeretnék feltámasztani a régóta halott szerepjáték franchise-t és világot.