Hírarchívum - 2011. január

Lecsúszott a Respawn Entertainmentről a THQ

Nem az EA volt az első cég, ami szóba került a Respawn Entertainment javában készülő új akciójátékának kiadójaként. A ex-Infinity Ward alapítótagok, Vince Zampella és Jason West stúdiója korábban a THQ-val tárgyalt, ám az új cím tulajdonjogára vonatkozó kérdésben nem jutottak dülőre.

Könyűszerrel megnyitja a trófeákat a PS3-törés

Mióta George "Geohot" Hotz a hónap elején kiadta az állítólag teljesen működő, visszafordíthatatlan PlayStation 3-törést, a legutóbbi hackerkonferencián közölt metódus alapján, azóta már az első "másolt" játékok is futnak a Jailbreaken. Új hír az, hogy a törés problémát okozhat a konzol Trophy-rendszerén.

Co-op trailert kapott a F.E.A.R. 3

A Warner Games ezúttal egy videó keretén belül hívja fel a figyelmet a játék kooperatív módjának eltérő képességekkel rendelkező hőseire. Habár a F.E.A.R. 3 csak májusban jelenik meg, úgy látszik a marketinggépezet lassan beindul. Kérdés, vajon a Monolith nélkül is megállja-e a helyét?

Mobilos játékot fejleszt a Crytek?

A Crysis-széria pátyolgatója, a Crytek minden jel szerint arra készül, hogy a mobiljátékok piacán is megvesse a lábát. Ambícióiról akkor szereztünk tudomást, amikor aktuális állásajánlataikban feltűnt, hogy iOS fejlesztőt keresnek. Az Epic és a Remedy után a frankfurti csapat is az Apple platformja mellett voksol.

Január végén jön a Bulletstorm demó

Az EA bejelentette, hogy még a végleges változat megjelenése előtt betekintést nyerhetünk a People Can Fly és az Epic Games szerelemgyermekébe, a Bulletstormba. Kipróbálhatunk egy apró szegletet a single és a multiplayerből, valamint az Echo módra keresztelt mészárlásból.

Bodycount - "el kell határolódni a CoD-októl"

Jelenleg a Call of Duty-játékokat tartja az FPS műfaj legnagyobb problémájának a Bodycount fejlesztési vezetője, Andy Wilson az EDGE magazinnak adott interjújában. Szerinte a lövöldözős címek manapság egy helyben toporognak, a kiút egyedül az, ha valami más lesz, mint a CoD, vagy a Battlefieldek.

Online Formula 1-es játékot készít a Codies

A brit székhelyű Codemasters nagy potenciált lát a játékipar online szegmensében, éppen ezért egy új csapattal és az F1-jogokkal a birtokában kizárólag masszív többjátékos módusszal rendelkező versenyjátékot hegeszt. Az F1 2011 mellett tehát még egy cím készül a Száguldó Cirkusz alapján.

Mortal Kombat - szavazz, ki legyen a DLC-ben

Ed Boon, a véres bunyós alapvetés alkotója a minap kérdést szegezett a rajongókhoz, miszerint melyik karaktert látnák szívesen a Mortal Kombat első DLC-jében. Jó néhány régi ismerős térhet vissza, akik valamilyen úton-módon nem fértek bele alapjátékba.

Aranylemezen a Killzone 3

A PlayStation hivatalos blogján jelentette be a Sony, hogy befejeződtek a Killzone harmadik részének a munkálatai. Most már csak a sokszorosítás van hátra, és semmi más nem állhat a február végi megjelenése útjába! Közben az is kiderült, hogy körülbelül 70 percnyi átvezető lesz a játékban.

A Beenox viszi tovább a Pókember-játékokat

A Pókember-játékokat eddig ide-odapasszolgatták az Activision egyes stúdiói között, ami nyilvánvalóan az egyes epizódok minőségére is rányomta a bélyegét. A kiadó bejelentette, hogy mindenki legnagyobb örömére a jövőben a Shattered Dimensions-t is jegyző Beenox egyedül viszi tovább a sorozatot.