Hírarchívum - 2011. január

Hamarosan bejelentik a PC-s Kinect-támogatást?

A WinRumours értesülései szerint a Microsoft hónapokon belül bejelenti a hivatalos PC-s Kinect-támogatást. A döntés nem lenne meglepő: a redmondiak korábban áldásukat adták a kamerával kísérletező "hackerekre", és nem rég Steve Ballmer is azt nyilatkozta, hogy ha kell, hivatalosan is támogatni fogják az ügyet.

Type-0 alcímmel fut a Final Fantasy Agito XIII

Egyszerre két rejtély oldódott meg, mikor ma reggel a Square Enix bejelentette, hogy Type-0 alcímmel fut tovább a Final Fantasy Agito XIII. Egyfelől végre kiderült, hogy mi az a Final Fantasy Type-0, másrészt pedig végre megtudtuk, hogy várhatóan mikor méltóztatik megjelenni az új PSP-s Final Fantasy.

Portal 2 - közös multiplayer PC-n és PS3-on

"Azt ígértük a játékosoknak az E3-on, hogy a PS3-as Portal 2 a legjobb konzolos verzió lesz" - emlékeztetett Gabe Newell a minap történt bejelentésében, melyben megerősítette, hogy a konzol tulajdonosai együtt játszhatják majd a PC-s és a Mac-es játékosokkal a játék kooperatív módját.

Metroid 3DS bejelentés várható holnapra?

A pletykák szerint új Metroid-játékkal is készül a holnapi 3DS-konferenciájára a Nintendo. A bejelentést a show házigazdája kotyogta ki, és tulajdonképpen - bár korábban egyáltalán nem utalt rá - nem is lenne meglepő a japánok részéről, ha pont ezzel a sorozattal szeretnének erősíteni 3DS-fronton.

Call of Duty: Black Ops - trailer az első DLC-ről

Befutott a Call of Duty: Black Ops első letölthető kiegészítőjének előzetese. A csomagban öt új pálya kap majd helyet, a ránk váró közel három percben ezekről mesélnek a készítők. A First Strike először Xbox 360-ra érkezik, a PC-s és PS3-as verziókra még várni kell.

Videókon a Marvel vs. Capcom 3 új harcosai

Újabb két karaktert leplezett le a Capcom, a Marvel vs. Capcom harmadik részének harcos listája Ryu ősellenségével, Akumával és Deadpool ellenlábasával, Taskmasterrel bővült. A bejelentés mellé egy-egy meglehetősen intenzív trailert is csatolt a kiadó, érdemes megnézni őket.

Még várni kell a PC-s Super Street Fighter IV-re

A Capcom továbbra is tervezi, hogy egyszer PC-re is elkészítik a Super Street Fighter IV-et, de jelen pillanatban nincs szabad kapacitásuk a számítógépes verzióra. A kérdés szokás szerint a rajongóktól érkezett, míg a Capcom illetékese a szokásos sablondumával rukkolt elő: még nincs, de majd lesz.

HWSW: Kész szenvedés a Mozillának a Firefox 4

Szenvednek a Mozilla fejlesztői a Firefox 4 kódjával, a múlt héten böngésző kilencedik bétáját adták ki - eddig soha, egyetlen Firefox-változat előtt nem készült még ennyi előzetes verzió. Ha minden jól megy, február végén jöhet a végleges verzió, írja nagytestvérünk, a HWSW.

Befutottak az X-Men: Destiny első képei

Egy YouTube-videó formájában szivárogtak ki az első képek a Silicon Knights boszorkánykonyhájában készülő X-Men: Destiny-ről. A Too Human készítőinek új játékában ugyan egy ismeretlen mutánst alakíthatunk, de több népszerű képregényhős is visszaköszön majd a képernyőinken.

Áprilisban jön a kinectes Michael Jackson-játék

A Pop Királyának lenni igen felelősségtudatos foglalkozás, a Ubisoft Michael Jackson: The Experience-ét Jacko színpadi előadásai és videói ihlették. Az Xbox 360-as verzióra tavaszig még várni kell, áprilisban mozoghatunk úgy a szenzor előtt, mint a legendás Jacko.