Hírarchívum - 2011. december

Valósággá válhat a LEGO Minecraft

A Minecraftet egyébként is sokat hasonlítgatják a dán építőkockákhoz, hamarosan viszont valóssággá válhat a játék "meglegósítása". A projekt a Mojanget is elkezdte foglalkoztatni, a LEGO-koncepciók bemutatására szolgáló LEGO Cuusoo weboldalon már fel is tűntek az első ötletek.

Resistance 3 - érkezik a Brutality DLC

Úton van a Resistance 3 legújabb letölthető csomagja, mely a beszédes Brutality pack névre hallgat. A kiegészítő új játékmódot, új fegyvereket és zúzós új zenéket hordoz magában, s a legszebb az egészben, hogy a heti PlayStation Network frissítéssel már elérhető lesz.

Alan Wake: Night Springs - ez a második rész?

(Frissítve!) Az Alan Wake nem éppen a várt módon tér vissza, valószínűleg a legtöbben arra számítottak, hogy a játék lemezen megjelenő második részt kap, erre most "be kell érniük" egy letölthető epizóddal. A Video Game Awards atyja szerint ennél sokkal összetettebb projekttel van dolgunk, nem kell izgulni.

A héten jelenik meg a Trine 2

A Frozenbyte lépcsőzetesen jelenteti meg mesés platformjátékát, elsőként PC-re és Mac-re érkezik a program, de ebben a hónapban a konzolos verziók is napvilágot látnak. Az előrendelők körében elérhető bétaverzió automatikusan átalakul teljes verzióvá, de lesz gyűjtői kiadás is.

Szélesebb közönséghez szól majd a PlayStation 3

Jim Ryan, a Sony Computer Entertainment of Europe elnök-vezérigazgatója árulta el egy interjúban, hogy a vállalat PlayStation 3-mal fiatalabb közönséghez szól majd a jövőben, és rágyúrnak a családbarát élményre is. Az ígéret szerint a hardcore gamerek nem fognak hátrányba kerülni emiatt.

Négy új Max Payne 3 képlopat érkezett

A Rockstar Games finoman, de folyamatosan adagolja az új látnivalókat a Max Payne 3-ból. Az biztos, hogy hősünk el sem képzelhető csavarkulccsal vagy egy szál virággal a kézben, helyettük mindig valamilyen tutibiztos mordályt szorongat és használ. Ezért szeretjük.

Így fest a Final Fantasy VII az Unreal Engine-nel

A Sony annak idején úgy demózta a még megjelenés előtt álló PlayStation 3 teljesítményét, hogy rövid bemutatót vetített le a Final Fantasy VII felújított változatából - nagyjából ez az a pont, amióta a rajongók sírva könyörögnek a Square Enixnek, hogy csináljon végre remake-et az 1997-es szerepjátékból.

VGA 2011: Bejelentésre készül az Epic Games is

Cliff Bleszinski és az Epic Games már a tavalyi Video Game Awardsra is készült bejelentéssel, viszont azt az utolsó pillanatban lelőtték - máig nem tudni, miért. Sebaj, most lesz új projekt, itt is van a teaser, igaz, a többi bemutatandó címmel szemben itt egyáltalán nem mutatnak semmit a játékból.

Traileren a Resident Evil: Revelations

Január végén érkezik a 3DS-exkluzív Resident Evil: Revelations, ami nem kisebb feladatra hivatott, mint hogy a gyengén szerepelt Mercenaries epizód hibáit helyrehozza. Kemény dió ez, de látszólag nem lehetetlen a dolog: a nyáron megjelent játékkal ellentében a Revelations a jól kitaposott ösvényt követi majd.

HWSW: Indul a 3G a budapesti metróban

A hét közepén elindul a szélessávú mobilnet-szolgáltatás a budapesti metróhálózaton, ezzel egy hat éve tartó, mostanra már meglehetősen kínossá váló várakozási időszaknak lesz vége. A szolgáltatók közül elsőként a Vodafone lépett - írja nagytestvérünk, a HWSW.