Hírarchívum - 2011. december

A hétvégén ingyenes az Xbox Live

Ingyenes Xbox Live-hétvégével ünnepli a Microsoft az Xbox 360 új dashboardját, három nap erejéig mindenki szabadon multizhat a kedvenc játékaival és kipróbálhatja azokat a funkciókat is a Live-on, amiket egyébként csak a Gold előfizetők használhatnak. Holnaptól indul buli.

Jön a Richard Garriott-féle Ultimate Collector

Bemutatkozott végre, hogy min munkálkodik jelenleg a világűrt is megjárt Richard Garriott. Az Ultimate Collector: Garage Sale egy Ultima-stílusú szociális játék lesz, naná, hogy a Facebook berkein belül. Oké, egy vadi új Ultimának jobban örültünk volna, de ez is valami.

The Old Republic - az előrendelők az elsők

A BioWare korai hozzáférést biztosít a Star Wars: The Old Republic előrendelői számára, így ők már december 13-án, azaz egy héttel hamarabb elkezdhetik a kalandot, mint akik a hivatalos premierkor vásárolják meg a játékot. Sőt számukra a kliens már előtölthető.

Márciusban jön a Ninja Gaiden 3

A Team Ninja vezetője, Yosuke Hayashi tegnap hivatalosan is bejelentette a Ninja Gaiden 3 megjelenési dátumát, s mintegy megerősítésként Twitteren is közölték a fejlesztők, hogy tavasszal indul a kaszabolás. Emellett a régóta titkolt multiplayert is megcsodálhatjuk jó pár screenshotot vizslatva.

Skyrim - elérhető az 1.3-as javítás

Bár a legutóbbi tapasz inkább rontott, semmint javított a játékélményen, a Bethesda gyors volt és kiadta a Skyrim legfrissebb javítását. A játék stabilitásának további finomítása mellett végre megszűnik az agyhalott sárkányok jelenléte, valamint a Radiant MI is tovább okosodott.

Az EA szerint jól szerepelt a Battlefield 3

A kiadó egyik fejese, Peter Moore szerint kétség nem fér hozzá, hogy a Battlefield 3 jól szerepelt a Modern Warfare 3 elleni harcban. A korábbi EA Sports-vezér elmondta, hogy az elvárásoknak megfelelően szerezték meg a kívánt piaci részesedést, fel sem merült ennek az ellenkezője.

Sztoritrailert kapott a Soul Calibur V

A Namco kiadta a játék történetét ecsetelő előzetest a Soul Calibur V-ből. Bár egy kardozós-bunyós címben a sztori csak másodlagos, mégis eléggé ügyes hátteret építettek fel a japánok. Siegfried és Nightmare 17 évvel ezelőtt kipattant csatája szolgál alapként. Plusz van egy rakat új képünk is.

DirectX 11-javítást kapott az Arkham City

Mától eljött az az idő, hogy a Batman-rajongók teljes pompájában élvezhetik az Arkham City nevű csodát, mivel elérhető a DirectX 11-es vizuális orgazmust aktiváló frissítés. A tapasz ezen felül számos hibajavítást tartalmaz, szóval mindenképpen érdemes lerántani.

VGA 2011: Teljesen új címet fog bejelenteni az Epic

Arról már beszámoltunk korábban, hogy a most szombaton esedékes Video Game Awards 2011-en az Epic is bejelent valamit, most pedig a fejlesztőcég elnöke azt is az orrunkra kötötte, hogy egy teljesen új cím lesz, ami eltér minden eddigi Epic-játéktól. Meg azt is, hogy izgul miatta.

VGA 2011: Tony Hawk is új játékot jelent be

Már nem is tudtam, mi hiányzik az életemből, aztán Tony Hawk semmiből érkező tweetje megvilágította a dolgot: bizony, egy új gördeszkás játékra vágyom. Nem, igazából nem, de megkapom, mint ahogy ti is. Ezt pedig Tony Hawk a szombati VGA 2011-en fogja bejelenteni.