Hírarchívum - 2016. február

Saját Power Glove-on dolgozik a Sony?

A Sony legújabb szabadalmai arról árulkodnak, hogy a gyártó egy, a Power Glove-hoz hasonló kiegészítővel képzeli el a VR-játékok irányítását. A vicces az, hogy a NES kiegészítője annak idején hatalmasat bukott.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

A szokásosnál is sűrűbbnek ígérkezik a Steam indie felhozatala a héten, amit néhány megkésett port és újrakiadás kísér majd. Még mindig tart a mamutszezon, és Link is visszatér egy régi-új kaland erejéig.

Biztos így kellene reklámozni a Dark Souls III-at?

A játék nélküli gyűjtői kiadás ehhez képest semmi: a Bandai Namco és a GameStop most egy ingyenes mobiljátékkal reklámozza a Dark Souls harmadik részét. A Slashy Soulsnak nyilván nem sok köze van a nagytestvéréhez.

Kiosztották az Oscar-díjakat, íme, a győztesek!

Míg mi aludtunk, kiosztották az Oscar-díjakat: ismét magyar alkotást ünnepelhettünk, hiszen a legjobb idegennyelvű film kategóriájában győzött a Saul fia, és végre Leonardo DiCaprio is bezsebelhette a jól megérdemelt szobrát.

Európában 900 euró lesz a HTC Vive

Holnaptól lehet előrendelni a HTC Vive-ot, a gyártó ennek apropóján pedig lerántotta a leplet a VR-szemüveg nemzetközi árazásáról. A rossz hír az, hogy Európában 900 eurós árcédulát ragasztottak az eszközre.

Japán nem kap több PlayStation TV-t

Rövid életű volt a PlayStation Vita mellékterméke, a Sony bejelentette, hogy nem gyárt több példányt a PlayStation TV-ből Japánba. Jó eséllyel hamarosan a világ többi részén is elbúcsúztathatjuk a konzolt.

Firewatch - térkép nélkül ne indulj sehova!

Ha autentikusabbá vagy közösségi élménnyé tennéd a Firewatch erdei bóklászását, van egy jó hírünk: a fejlesztők kinyomtathatóvá tették a játékbeli térképet, így többen is belevághattok a kalandba.

Ezek voltak a tavalyi év legrosszabb filmjei

Az Oscar-díjátadó előestéjén átadták a tavalyi év legrosszabb filmjeinek, illetve filmeseinek járó díjat, az Arany Málnát. Nem meglepő módon tarolt a Fifty Shades of Grey, de a Fantastic Four sem panaszkodhat.

Dragon Front - kártyajáték VR-szemüveggel

Új VR-játékot jelentett be a High Voltage Software. A Dragon Front formájában a klasszikus gyűjtögetős kártyajátékokat költöztetné át Oculus Riftre, egy trailer segítségével pedig meg is mutatjuk, hogyan képzeli el mindezt.

Már tudjuk, mikor jön az új Predator-film

Készül a negyedik Predator-film, és mostanra azt is megtudtuk, hogy mikor ülhetünk be rá a kedvenc mozinkban. A rossz hír az, hogy nem épp a közeljövőben, még várnunk kell egy darabig a premierre.