Hírarchívum - 2019. január

Mike Morhaime végleg otthagyja a Blizzardot

Mike Morhaime, a Blizzard egyik alapítója még októberben jelentette be, hogy lemond a cég vezetéséről, a háttérben maradva viszont stratégiai tanácsaival továbbra is segítieni fogja a csapat munkáját. Azonban most már ennek is vége.

RTX-techdemót kapott az Atomic Heart

A Las Vegas-i CES-en friss techdemót mutatott be az Nvidia vezére, Jensen Huang. A demó az orosz Mundfish tavaly bemutatott, első játékának, az Atomic Heartnak a világában játszódik.

Játékstreaming szolgáltatáson dolgozik az Amazon

Az Electronic Arts, a Microsoft és a Google mellett állítólag az Amazon is a játékstreamelő szolgáltatásokban látja a jövőt. A Deadline és a The Information szerint 2020-ban indulhat majd el a cég fejlesztése.

Ismét lecsapott a THQ Nordic pénztárcája

A THQ Nordic pont ugyanúgy kezdi az idei évet, ahogy befejezte a tavalyit. Ezúttal az Outcast jogait vásárolták meg az Appeal Studiostól, ami talán azt is előrevetíti, hogy folytatást kaphat a kultcím.

Szakított a Bungie és az Activision

Nyolcévnyi házasság után a Bungie úgy döntött, elég volt az elmúlt évek feszültségéből, így tegnap hivatalos oldalán jelentette be a stúdió, hogy búcsút intenek az Activisionnek. A Destiny minden joga a csapatnál maradt.

Akciódús előzetest kapott a The Punisher-sorozat

A Netflix-féle The Punisher-sorozat legújabb évadjában az akció mennyiségére garantáltan nem lesz panasz; az alig több mint kétperces előzetes után nehéz elképzelni, hogy maradnak-e még rosszfiúk a harmadik évadra. Már ha lesz…

Ace Combat 7: Skies Unknown - ilyen lesz a multi

Az Ace Combat-franchise legújabb epizódjával kapcsolatban azt nem mondhatjuk, hogy egy alulreklámozott címről lenne szó; a lassan már napi rendszerességgel érkező trailerek után íme, a multiplayerről készült előzetes.

Isotopium Chernobyl - felfedezés RC-robotokkal

Egyedi koncepcióval rukkolt elő a Remote Games csapata; a böngészőben játszható Isotopium: Chernobyl során Csernobil valóságban megépített realisztikus makettverzióját fedezhetjük fel igazi távirányítós járművekkel.

Battle royale-t kap a Red Dead Online

A Red Dead Redemption 2 multiplayer szegmensében ugyan már elérhető volt egyfajta battle royale-verzió a Make It Count címen, ám az új Gun Rush módban már a PUBG-hez és Fortnite-hoz mérhető összecsapásokat kapunk.

Touch Type Tale - gépeléssel a világuralomért

A Touch Type Tale a videojátékok egy meglehetősen ritka műfajában próbál szerencsét; a ránézésre egyszerű kalandjáték-RTS keveréknek tűnő alkotásban ugyanis kattintgatás helyett a gépírás kapja majd a főszerepet.