Hírarchívum - 2010. szeptember

Bobby Kotick utálja a független fejlesztőket

Az Acitivision szabadszájú vezérigazgatójának aranyköpései szerte a játékvilágban a közröhej tárgyát képezik, ezúttal sincs ez másképp. Kotick úr jól beszólt az indie fejlesztőknek. Elmondása szerint megveti azokat, akik nem egy nagy kiadóóriásnál végeznek gályamunkát, kivéve a Bungie-t.

Nem lesz Move a Naughty Dog következő játékában

A zseniális Uncharted alkotóinak titkos, új projectének kidolgozásakor felvetették, hogy a Sony nemrég megjelent mozgásérzékelős kütyüjét is bevetik, ám a cég szerint már most túl messzire mentek. Az Uncharted 3 munkálatait több forrás is igazolja, köztük az is, hogy 3D-támogatással érkezik. Ám a Move jelenleg talonban hever.

Prémium szolgáltatásokkal bővülhet a Call of Duty

Az Activision már nem akar ajtóstul a házba rontani, úgy tűnik, egyelőre elvetették a havidíjas Call of Duty ötletét. Ez persze még nem jelenti azt, hogy a kiadó lemond arról, hogy minden áron pénzt húzzon ki a játékosokból: fizetős prémium szolgáltatásokról beszélnek a fejesek.

Amerikában már nem menő a dobozos PC-s játék

Az amerikai játékeladásokat elemző NPD Group jelentése szerint idén január és június között több PC-s játék kelt el digitális, mint dobozos formában. A pénz többsége persze még mindig a hagyományos boltokon keresztül folyik be, hiszen a lemezes játékok továbbra is drágábbak.

The Writer - ez lesz az utolsó Alan Wake DLC

Nem lesz több letölthető kiegészítő az Alan Wake-hez, a Remedy a The Writer című DLC-vel lezárja az első évadot. A második adalékepizódról egyelőre szinte semmit nem tudunk, de azt már kikotyogták a srácok, hogy egy Depeche Mode dal szólal majd meg utoljára az első évadban.

TGS 2010: Rekord látogatószámmal lett vége

A Tokyo Game Show szervezéséért felelős CESA közzétette a rendezvény látogatottságáról szóló adatokat, amelyből kiderült: ennyien még soha nem nézték meg a japán kiállítást. A szervezők jövőre megint három-négy naposra tervezik a TGS-t, ehhez pedig jól jönnek a biztató számok.

FIFA 11 - TV-reklámmal erősít az EA Sports

Alig kell már aludni az új FIFA megjelenéséig, az EA Sports következő focijátéka már itt van a nyakunkon. Az Electronic Arts sosem aprózta el a marketinget, most is komoly TV-reklámot forgatott az új részhez, melyben ugyan Dzsudzsák nem, de Rooney, Özil, Iniesta és Benzema szerepelnek.

Szabadon bejárható világ az új Tomb Raiderben?

A Lara Croft and the Guardian of Light című arcade játék egészen más vonalon indult el, mint a Tomb Raider-sorozat, nem véletlen, hogy a készítők sem sorolják a széria tagjai közé a címet - a pletykák szerint a következő Tomb Raider játék is hasonlóan komoly változásokon esik majd át.

Sony: öregedik a PSP a játékosok szemében

Alig telik el úgy hét, hogy ne hallanánk valamit a PSP utódjáról, s míg a Sony a PSP Go-val múlatta az időt, addig a Nintendo elegánsan beelőzött a 3DS-szel. Persze nincs is ezzel semmi baj, a PSP-nek nem kell versenyeznie a 3D-s konzollal, hiszen egyáltalán nem mondható friss darabnak.

Borzasztó játékokat fejlesztenek a japán stúdiók

Legalábbis ez a véleménye a Capcom egyik legjobb játéktervezőjének, Keiji Inafune mesternek. Mostanában egyre több japán játékkészítő nyilatkozza a saját országáról és honfitársairól, hogy képtelenek igazán jó játékokat készíteni, s lemaradtak a nyugathoz képest.